Οι Ρώσοι προειδοποίησαν για επιδημία ηπατίτιδας Α στην Ευρώπη - newskamatero

Breaking

Οι Ρώσοι προειδοποίησαν για επιδημία ηπατίτιδας Α στην Ευρώπη



Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι η εκδήλωση της ηπατίτιδας Α στην Ευρώπη αυξάνεται.

Ο Rospotrebnadzor προειδοποίησε τους Ρώσους για το ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με το πρακτορείο, την Αυστρία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, την Ουαλία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Εσθονία κοινοποιείται 2873 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

- Η Πολωνία δεν έχει ενημερωθεί για τον αριθμό των περιπτώσεων το 2017, ωστόσο, επιδημιολογικές ECDC διαλογής στην Πολωνία παρουσίασε στις 17 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, 1426 κρούσματα ηπατίτιδας Α, η οποία είναι 55 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016 - είπε σε Rospotrebnadzor αναφέρονται, δημοσιεύεται στον ιστότοπο.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών ηπατίτιδας Α καταγράφεται στους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Νωρίτερα ο Rospotrebnadzor προειδοποίησε για το μεγαλύτερο σε 20 χρόνια έκρηξη της ηπατίτιδας Α στις πολιτείες των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο και το Μίτσιγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.