παραγγελίες Poroshenko έρευνα για τις εκθέσεις σχετικά με τις προμήθειες των τεχνολογιών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα - newskamatero

Breaking

παραγγελίες Poroshenko έρευνα για τις εκθέσεις σχετικά με τις προμήθειες των τεχνολογιών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα



The New York Times reported on August 14 that North Korea’s success in testing ballistic missiles was made possible by black-market purchases of powerful rocket engines probably from a Ukraine

Οι New York Times ανέφεραν στις 14 Αυγούστου ότι η επιτυχία της Βόρειας Κορέας στη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων κατέστη δυνατή από αγορές μαύρης αγοράς ισχυρών πυραυλοκινητήρων πιθανότατα από την Ουκρανία

KIEV, 16 Αυγούστου / TASS /. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πγιόρ Πόροσνενκο, διέταξε την εξέταση των πιθανών προμηθειών τεχνολογίας πυραύλων στην Βόρεια Κορέα από τα ΜΜΕ.

"Ανεξάρτητα από το πόσο παράλογες είναι οι κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας, εμείς, ως υπεύθυνοι συνεργάτες, πρέπει να ελέγξουμε διεξοδικά τις εκθέσεις των New York Times σχετικά με μια εικαζόμενη προσφορά πυραυλοκινητήρων ή αντίστοιχων τεχνολογιών στη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Facebook.


Δήλωσε επίσης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με την κατάσταση με τη βοήθεια της Διυπηρεσιακής Επιτροπής Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας και Ελέγχου Εμπειρογνωμόνων και μαζί με την εταιρεία κατασκευής πυραύλων Yuzhmash και το Γραφείο Σχεδιασμού Yuzhnoye. Θα πρέπει να αναφέρει τα αποτελέσματα εντός τριών ημερών.


Ο αρχηγός της Ουκρανίας πιστεύει ότι η έρευνα θα καταστήσει δυνατή την "επιβεβαίωση σίγουρα της μακρόχρονης καταγγελίας για το" ουκρανικό ίχνος στη βόρειο κορεατική ιστορία πυραύλων ".

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, αναφερόμενος σε μια νέα μελέτη του Michael Elleman, εμπειρογνώμονα πυραύλων στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, ότι "η επιτυχία της Βόρειας Κορέας στον έλεγχο ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που φαίνεται να μπορεί να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Κατέστη δυνατή μέσω αγορών μαύρης αγοράς ισχυρών πυραυλοκινητήρων πιθανώς από ένα ουκρανικό εργοστάσιο. "


«Οι μελέτες μπορούν να λύσουν το μυστήριο του πώς η Βόρεια Κορέα άρχισε να πετυχαίνει τόσο ξαφνικά μετά από μια σειρά από πυρκαγιά αποτυχίες πυραύλων, μερικές από τις οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την αμερικανική δολιοφθορά των αλυσίδων εφοδιασμού και cyberattacks στις εκτοξεύσεις της. Τα σχέδια και τους προμηθευτές τα τελευταία δύο χρόνια ", ανέφερε ο ειδικός.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο πιθανός προμηθευτής των κινητήρων ήταν ο Yuzhmash στην Dnepr της Ουκρανίας (πρώην Ντνιεπροπετρόβσκ).


Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλέξανδρος Turchinov είπε ότι οι επιχειρήσεις του αμυντικού και αεροδιαστημικού συγκροτήματος της Ουκρανίας δεν είχαν προμηθεύσει όπλα ή στρατιωτικές τεχνολογίες στη Βόρεια Κορέα,


"Ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει ψευδή στοιχεία από ό, τι ο Yuzhmash έδωσε τεχνολογίες πυραύλων στη Βόρεια Κορέα", είπε. "Οι πληροφορίες αυτές είναι αβάσιμες."


Η διοίκηση της Yuzhmash δήλωσε ότι ο κατασκευαστής ρουκετών της Ουκρανίας δεν είχε καμία σχέση με τα προγράμματα πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

πηγη tass.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.