Χαμός στη Ρώμη: Ξύλο και διωγμός μεταναστών από κεντρική πλατεία (pics) - newskamatero

Breaking

Χαμός στη Ρώμη: Ξύλο και διωγμός μεταναστών από κεντρική πλατεία (pics)



Εικόνες που προκαλούν σοκ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/8) σε κεντρική πλατεία της Ρώμης, όπου διέμεναν το τελευταίο διάστημα δεκάδες μετανάστες.



Άνδρες της ιταλικής αστυνομίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας, χρησιμοποιώντας αντλίες νερού κατά των μεταναστών, που κοιμόντουσαν στα παγκάκια, στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας».



Οι πρόσφυγες είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο μετά την εκκένωση κτηρίου στο οποίο ζούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πρόσφυγες», είχαν γράψει σε πανό οι Αφρικανοί μετανάστες. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, φαίνονται πολλές γυναίκες να γονατίζουν στο έδαφος, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και εκλιπαρώντας να τους επιτραπεί να παραμείνουν στην περιοχή. Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται ένας πρόσφυγας να προσπαθεί να αποφύγει το νερό, που έριχναν οι αστυνομικοί με μεγάλη πίεση, περπατώντας με τις πατερίτσες του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αιφνιδιαστική επιχείρηση, η ιταλική αστυνομία ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της ότι η χρήση αντλιών ήταν αναγκαία λόγω του ότι στην πλατεία είχαν μεταφερθεί φιάλες φυσικού αερίου, που κινδύνευαν να εκραγούν.

Ορισμένοι από τους πρόσφυγες δέχτηκαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο φιλοξενίας, ωστόσο πολλοί ήταν και εκείνοι που παρέμειναν στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές προχώρησαν σε δυο προσαγωγές.

Πηγή: ΑΠΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.