O Αντρέας Μπρέμε βρέθηκε από το Πάνθεον να είναι άστεγος και να του δίνουν δουλειά καθαριστή - newskamatero

Breaking

O Αντρέας Μπρέμε βρέθηκε από το Πάνθεον να είναι άστεγος και να του δίνουν δουλειά καθαριστή



Με τις γροθιές σφικτές έτρεχε εκστασιασμένος στο χορτάρι του «Ολίμπικο», μέχρι να τον ρίξει κάτω ο Κλίνσμαν και να πέσουν πάνω του ο Ματέους, ο Λιτμπάρσκι και ο Φέλερ. Επτά λεπτά πριν τη λήξη του τελικού του Μουντιάλ, ο Αντρέας Μπρέμε νικούσε από τα 11 βήματα τον Γκοϊκοετσέα και χάριζε στην Δυτική Γερμανία το 1-0 επί της Αργεντινής και μαζί τη μεγάλη κούπα. Ηταν η κορύφωση της εκπληκτικής καριέρας του τότε 30χρονου ηγέτη της Ιντερ και των Πάντσερ.




Πλάγιος μπακ που μπορούσε να παίξει με άνεση και στις δύο πλευρές (βασικά αριστερά ήταν συνήθως) και έκανε δική του όλη τη γραμμή, άφησε εποχή στα 80s και τα 90s. Στην ιστορία έχει μείνει ως ένας από τους κορυφαίος crosser, αλλά και εκτελεστές όλων των εποχών. Το πλέον εκπληκτικό όμως με την περίπτωσή του ήταν ότι δεν είχε απλά και τα δύο πόδια, αλλά συνήθιζε να εκτελεί τα πέναλτι με το δεξί και τα φάουλ με το αριστερό. Για να μην πούμε για τις αλλαγές κατευθύνσεων που έπαιρνε η μπάλα στις βολίδες που εξαπέλυε.




Ζααρμπρίκεν (1980-'81), Καϊζερσλάουτερν (1981-'86), Μπάγερν (1986-'88), Ιντερ (1988-'92), Σαραγόσα (1992-'93) και πάλι για το κλείσιμο στην Λάουτερν (1993-'98). Καθώς ολοκλήρωνε την καριέρα του, ήταν 38 ετών και είχε φτάσει στο απόγειό του, παίζοντας στην υπέροχη εκείνη Ιντερ των τριών Γερμανών μαζί με Ματέους και Κλίνσμαν, που σημάδεψε μία εποχή. Και με την Εθνική όμως έπαιξε στο χαμένο τελικό του Μουντιάλ του 1986, πάρει την κούπα το 1990. Συνολικά σε αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 65 φορές σε 509 παρουσίες και με το εθνόσημο 8 σε 86.

Γενικότερα, εκείνη την εποχή τα χρήματα που λάμβαναν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες, δεν πλησίαζαν καν τα τρελά ποσά που υπάρχουν τώρα στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, μπορούσαν να βγάλουν πολλά και να ζήσουν μία εξαιρετικά πλούσια ζωή και μετά το κρέμασμα των παπουτσιών τους. Το θέμα ήταν να κάνουν απλά καλή διαχείριση των οικονομικών τους, κάτι που δεν συνέβη με τον Μπρέμε. Ο Γερμανός σπατάλησε πολύ γρήγορα όλη την περιουσία του για να βγάζει τα προς το ζειν, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή σε Καϊζερσλάουτερν, Ουντερχάχινγκ, ώσπου το 2006 βρέθηκε να είναι το δεξί χέρι του Τζοβάνι Τραπατόνι στην Στουργκάρδη. Ηταν η τελευταία δουλειά του στον κόσμο της μπάλας. Οταν λοιπόν τελείωσαν οριστικά τα χρήματά του, ο Αντρέας Μπρέμε βρέθηκε το 2014 με σοβαρό χρέος στην εφορία και για να το πληρώσει, αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του και να βρεθεί στο δρόμο.

Ο Φραντς Μπεκενεμπάουερ και άλλοι διάσημοι Γερμανοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές διοργάνωσαν για να τον βοηθήσουν ένα φιλικό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πάλι δεν ήταν αρκετά και ο πάλαι ποτέ πλούσιος αστέρας που κάλπαζε στ' αριστερά με την ξανθιά χαίτη του, ξέμεινε για ακόμα μία φορά. Τώρα κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται ακριβώς, αλλά το νέο που κυκλοφόρησε ήταν αποκαρδιωτικό. Του είχαν προσφέρει να καθαρίζει τουαλέτες και εκείνος αρνήθηκε. Είναι πολύ άσχημα αυτά τα νέα για τον Αντρέας Μπρέμε, ο οποίος πάντα θα μνημονεύεται ως ένας από τους ποδοσφαιρικούς θεούς του Ολύμπου για τους Γερμανούς, αλλά και ως κάποιος που βγαίνοντας από το γήπεδο, δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα στην κανονική ζωή σαν απλός θνητός...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.