Κορυφαίοι υπουργοί αγνοούν τον Χουλιαράκη και επιμένουν στις σπατάλες - newskamatero

Breaking

Κορυφαίοι υπουργοί αγνοούν τον Χουλιαράκη και επιμένουν στις σπατάλες



Πρέπει να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ από μείωση δαπανών, ώστε να δοθούν σε επιδόματα από 1.1.2018 και να μην έχουμε νέα μέτρα

Χαρακτηριστική αδράνεια για τον εντοπισμό της σπατάλης στο Δημόσιο επιδεικνύουν κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος έχει αναλάβει να «μαζέψει» ένα ποσό εξοικονόμησης τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών είναι να είναι έτοιμο πριν από τις 15 Οκτωβρίου που έρχεται η τρόικα για να πείσει ότι (όπως προβλέπει το μνημόνιο) βρήκε μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης τα ποσό που απαιτείται για την ενίσχυση των επιδομάτων τέκνων από τη νέα χρονιά.

Ο στόχος αυτός σκοντάφτει ωστόσο στην απροθυμία, την άρνηση ή την καθυστέρηση κορυφαίων παραγόντων (κυρίως στα υπουργεία Εσωτερικών και Αμύνης λένε κυβερνητικές πηγές) για να εντοπίσουν που υπάρχει σπατάλη.

Το έργο της λεγόμενης αξιολόγησης των δαπανών (spending review) εστιάζει στον έλεγχο των καταναλωτικών δαπανών των Υπουργείων (από 5 ως 5,5 δισ. ευρώ συνολικά) με στόχο την εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της σπατάλης πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές από 1.1.2018 και να ενισχυθούν τα επιδόματα τέκνων.

Kαθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για το πού θα περικοπούν κονδύλια θα έχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος.

πηγη protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.