Το πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τους ΚΟΠΤΕΣ είναι μεγαλύτερο απ' τον ISIS! Ο ρόλος των ΗΠΑ... - newskamatero

Breaking

Το πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τους ΚΟΠΤΕΣ είναι μεγαλύτερο απ' τον ISIS! Ο ρόλος των ΗΠΑ...


Ο σημερινός Βρετανικός Independent είχε στην διαδικτυακή του πλατφόρμα ένα αρκετά μεγάλο αφιέρωμα για τους Κόπτες Χριστιανούς στην Αίγυπτο, οι οποίοι καθημερινά φοβούνται για τη ζωή τους και διώκονται από το Ισλαμικό Κράτος που έχει παρυσφρίσει στη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα των Χριστιανών στην Αίγυπτο δεν είναι απλώς θρησκευτικό, αντιθέτως είναι πολύ πιο περίπλοκο. Σύμφωνα με έναν μουσουλμάνο που ζει στην περιοχή το κλίμα είναι το εξής: «...το πρόβλημα είναι ότι πολλοί μουσουλμάνοι βλέπουν πόσο κοντά βρίσκονται (σ.σ. οι Χριστιανοί) στην κυβέρνηση του προέδρου Αλ Σίσι και κατηγορούν τους χριστιανούς για οτιδήποτε πηγαίνει στραβά. Σήμερα, κάθε φορά που δημιουργείται μια διαμάχη ανάμεσα σε έναν μουσουλμάνο και έναν χριστιανό - σχετικά με την περιουσία, το κατάστημα, τις τιμές, οποιοδήποτε επιχείρημα - γίνεται ένα μουσουλμανικό-χριστιανικό επιχείρημα. Με άλλα λόγια, γίνεται ένα σεχταριστικό επιχείρημα».

Οι προηγούμενοι πρόεδροι της Αιγύπτου δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τους Χριστιανούς της χώρας, λόγω του φόβου τους να μην θεωρηθούν κόκκινο πανί για τον Ισλαμικό κόσμο, αντιθέτως ο Αλ Σίσι τους αγκάλιασε και τους προστατεύει όσο κανείς, με αποτέλεσμα να τον έχουν αγκαλιάσει. Αυτό στους μουσουλμάνους φαίνεται σαν κάτι το αρνητικό.

Το άρθρο συνεχίζει «Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσουμε το πρόβλημα εδώ. Ως μειονότητα (ίσως το 10% των Αιγυπτίων), οι χριστιανοί χρειάζονται το καθεστώς για να τους προστατεύσει. Ο φόβος τους - ότι η κυβέρνηση σκόπιμα απέτυχε να φρουρήσει τις εκκλησίες τους (αναληθείς) και οι άγριες επιθέσεις εναντίον τους από τους φανατικούς μουσουλμάνους ιερείς στην ανώτερη Αίγυπτο (δυστυχώς αληθινή) τους οδήγησαν όλο και πιο κοντά στο καθεστώς του Σίσι. Συνδέθηκαν με το ίδιο το καθεστώς».

«Οι χριστιανικές μειονότητες έχουν υποφέρει με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον αραβικό κόσμο. Οι χριστιανοί στη Συρία υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση του Άσαντ επειδή προσπαθεί να τους προστατεύσει. Το πιο πρόσφατο υλικό του Μπασάρ αλ Ασαντ τον δείχνει να επισκέπτεται χριστιανικό μοναστήρι βόρεια της Δαμασκού. Όταν ο πατριάρχης Μαρωνιτών του Λιβάνου, έχοντας επίγνωση των συμπατριωτών του στη Συρία, δεν κατάφερε να καταδικάσει το καθεστώς Άσαντ, ο Μπαράκ Ομπάμα - σε μια από τις «ιερές» στιγμές του - αρνήθηκε να τον δει στην Ουάσινγκτον. Οι χριστιανοί στο Ιράκ αισθάνθηκαν πάντα ότι είχαν ειδική προστασία από τον Σαντάμ. Και μέσα σε μήνες από την ανατροπή του Σαντάμ στα χέρια των Αμερικανών, έφυγαν για τη ζωή».

Φαίνεται ότι ακόμη και οι Βρετανοί παραδέχονται τον βρώμικο ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη δίωξη των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, που για πολιτικούς λόγους αφήνουν χρόνια τώρα να σφαγιάζονται αδίκως πολλοί αθώοι Χριστιανοί. Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει ως στόχο να φτιάξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Αίγυπτο, και φαίνεται ότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση των Αλ Σίσι. Για τον Άσαντ συνεχίζει την ίδια παράλογη πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.