Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Διαταγή Ερντογάν για ΠΟΛΕΜΟ... - newskamatero

Breaking

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Διαταγή Ερντογάν για ΠΟΛΕΜΟ...



Απ ότι φαίνεται η Τουρκία δεν μένει μόνο στα λόγια και τις απειλές αλλά προετοιμάζει τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και όχι μόνο. Συρία και Βαλκάνια είναι στο στόχαστρο.

Ο πρώτος τους στόχος όπως φάνηκε και απ το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας στην Άγκυρα είναι η Κύπρος.  Η Τουρκική εφημερίδα Sabah έγραψε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν εναέριο στόλο με πυραύλους UCAS Bayraktar, για την καταπολέμηση του ISIS στην Συρία, των Κούρδων. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς όπως φαίνεται ο πραγματικός τους στόχος είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι πύραυλοι Bayraktar είναι ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά (βλ. βίντεο παρακάτω).

Αυτά φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσουν (αφού πρώτα τα «δοκιμάσουν» στη Συρία και το Ιράκ)  για να διεκδικήσουν την συνδιαχείρηση της Ελληνο-κυπριακής ΑΟΖ, που είναι ο τελικός τους στόχος, όπως και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (νήσος Παναγίτσα, Καστελόριζο κ.α.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.