Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 85-80 τελικό - newskamatero

Breaking

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 85-80 τελικό



Σε μία... ανατριχιαστική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση με 85-80 κι έμεινε μόνος τέταρτος και πλέον βλέπει το Φάιναλ Φορ να πλησιάζει...

Η εξέλιξη του αγώνα

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι η μάχη θα ήταν πολύ μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Νίκολς, αλλά ακολούθησαν πέντε γρήγοροι πόντοι από τους φιλοξενούμενους (2-5), πριν οι γηπεδούχοι αντιδράσουν με δικό τους μικρό σερί για το 7-5 στο 4’. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν εξαιρετικός και ποστάροντας σε διαδοχικές φάσεις τον Φελντέιν έγραψε το 9-11 στο 6’, πριν ακολουθήσει το πρώτο τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο το οποίο ολοκληρώθηκε με 20-17 (χάρη σε καλάθι του Τζέιμς) και σημαντικότερο νέο ότι Παππάς από τη μία και Χάινς από την άλλη είχαν φορτωθεί από νωρίς με δύο φάουλ ο καθένας.

Με το «καλημέρα» στη δεύτερη περίοδο ο Κρις Σίνγκλετον με τρίποντο έδωσε «αέρα» έξι πόντων στο «τριφύλλι» (23-17, 11’), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με σερί 5-0 και μείωσαν 23-22 στο 12’. Στο 13’ ο Φρίλαντ χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και ο Δημήτρης Ιτούδης αναγκάστηκε να τον αποσύρει περνώντας στο παρκέ τον Όγκουστιν. Σ’ εκείνο το σημείο όμως οι «πράσινοι» κόλλησαν για λίγο στην επίθεση, έχοντας διαδοχικά άστοχα τρίποντα και μ’ ένα τέτοιο, εύστοχο όμως από τον Βοροντσέβιτς, η «ομάδα του Στρατού» προηγήθηκε 29-28 στο 15’, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Αυτό ως συνήθως είχε αντίκτυπο στη συνέχεια της αναμέτρησης. Ο Ρίβερς με το πρώτο του καλάθι και ο Μάικ Τζέιμς με τρομερό σόλο έγραψε το 32-29 στο 16’, με τον Δημήτρη Ιτούδη να αναγκάζεται αυτός να διακόψει τη ροή του ματς. Ο Αμερικανός «χόρευε» στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο 20’ με μία ακόμα εξαιρετική ατομική προσπάθεια έγραψε το 40-38, ενώ λίγο νωρίτερα ο Βοροντσέβιτς με το δεύτερο τρίποντο του είχε ισοφαρίσει 38-38. Ο Ρίβερς είχε ζεσταθεί και με τρίποντο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, ενώ ακριβώς με την εκπνοή ο Καλάθης σκόραρε μετά από δικό του κλέψιμο κι έγραψε το 45-40 που ήταν και το αποτέλεσμα στην ανάπαυλα.

Η «αρκούδα» δεν θα τα παρατούσε και μείωσε σε 45-44 και 48-47, με τον Τζέιμς Γκιστ να φορτώνεται με τέταρτο φάουλ στο 25’ και να δημιουργείται ένας σοβαρός πονοκέφαλος για τον Πασκουάλ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Κάιλ Χάινς να κάνει το τέταρτό του φάουλ με το σκορ στο 50-48, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι στο συγκεκριμένο κομμάτι της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι έβρισκαν αρκετά ελεύθερα σουτ μέσω της καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Ένας αιφνιδιασμός με αποδέκτη της ασίστ του Καλάθη τον Σίνγκλετον έστειλε τους «πράσινους» στο +5 (53-48, 27’) κι έβαλε... φωτιά στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά οι Ρώσοι και πάλι κατάφεραν να επιστρέψουν και ισοφάρισαν 55-55 με τρίποντο του Ντε Κολό στο 29’. Με τρεις βολές του Παππά από δύο ζευγάρια που εκτέλεσε διαμόρφωσαν το 58-55 που ήταν και το σκορ που έγραφε στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα τα παρατούσαν εύκολα και με καλή δημιουργία κι εκτέλεση του Όγκουστιν από κοντά ισοφάρισαν 61-61 με τον Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό. Τρίποντο του Ντε Κολό στο 35’ έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με διαφορά τεσσάρων πόντων (67-63) και τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για την ελληνική ομάδα. Οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 36’ με τους Τζέιμς και Γκιστ να αστοχούν από κοντά και η τάπα του Τζέιμς δεν είχε αντίκτυπο καθώς στη συνέχεια της φάσης ο Φριτζόν με μία βολή διαμόρφωσε το 65-68. Δύο βολές του Παππά και λέι απ του Τζέιμς ξαναέβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 71-70 και ο Ιτούδης πήρε τάιμ άουτ. Ακολούθησαν λάθη επί λαθών αλλά ο Τεόντοσιτς ευστόχησε σε τρίποντο στα 37,2’’ κι έδωσε προβάδισμα νίκης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι έκαναν επίτηδες φάουλ στον Καλάθη στα 25,8’’. Ο αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδας ήταν ψύχραιμος και ισοφάρισε 73-73 ενώ με σπουδαία άμυνα στο κατέβασμα του Ντε Κολό ανάγκασε τον Γάλλο σε λάθος και ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία κατοχή με 20,5'' για το συναρπαστικό φινάλε. Τραγικό λάθος από Μπουρούση και Τζέιμς έκαναν δώρο την τελευταία κατοχή στους Ρώσους, στα 17,7’ για το τέλος. Ο Τεόντοσιτς ακολούθησε στο ίδιο τροπάρι και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. 

Στην παράταση δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Οι δύο ομάδες παρέμεναν άστοχες και προσπαθούσαν μέσα από κερδισμένα φάουλ να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στα 2'19'' πριν το φινάλε ο Ρίβερς έγραψε το 79-77 αλλά ένα δευτερόλεπτο αργότερα χρεώθηκε φάουλ και ο Ντε Κολό με μία βολή μείωσε 79-78. Ο Ρίβερς όμως είχε ζεσταθεί και με τρίποντο 1'56'' πριν το τέλος έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +4 (82-78) βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο και πλέον το «τριφύλλι» είχε τον πρώτο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χάσει και η ομάδα του Πασκουάλ νίκησε 85-80 κι έμεινε μόνος τέταρτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.