ΠΟΛΕΜΟ φωνάζουν οι Aλβανοί! ΧΑΟΣ στα Βαλκάνια… - newskamatero

Breaking

ΠΟΛΕΜΟ φωνάζουν οι Aλβανοί! ΧΑΟΣ στα Βαλκάνια…


Στο ίδιο μπαράζ προκλήσεων με την Τουρκία προχωρά και η Αλβανία, με «εμπρηστικές» δηλώσεις κατά της χώρας μας.

Η υπουργός Άμυνας Μίμι Κοντέλι, στη συνεδρίαση της επιτροπής της αλβανικής Βουλής για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας, χαρακτήρισε «στρατιωτικά παιχνίδια» την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα πριν από λίγο διάστημα.

Όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του Κόμματος του Μέτα, Σπαρτάκ Μπράχο σχολίασε πως «παρατηρήθηκαν ορισμένες βιαστικές πράξεις, ένα είδος νευρικότητας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εσείς του απαντήσατε. Οι Έλληνες μάλιστα έφεραν και δυνάμεις κοντά στα σύνορα. Για μένα, όλα αυτά είναι πιο πολύ παιχνίδια παρά σοβαρές στρατιωτικές πράξεις. Πως είναι η κατάσταση τώρα», η υπουργός απάτησε:

«Αυτά ονομάζονται στρατιωτικά παιχνίδια. Το γεγονός ότι εμείς ως χώρα, ζητούμε να ενταχθούμε το συντομότερο δυνατόν στην Ε.Ε, ζητούμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονες και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με την εξωτερική μας πολιτική, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας ή με δηλώσεις των ανώτερων πολιτικών μας εκπροσώπων, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαγρυπνούμε για κάθε ενέργεια των γειτόνων μας.

«Πολλές φορές οι γείτονές μας, κάνουν δηλώσεις και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Συνεπώς, θα πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό, ποιες δηλώσεις είναι για εσωτερική κατανάλωση και ποιες θίγουν, έστω και ελάχιστα, την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της Αλβανίας και των Αλβανών. Πιστεύω ότι τη στιγμή που γίνονται δηλώσεις ή δημόσιες εμφανίσεις με στολή, τη στιγμή που η ενδυμασία θα πρέπει να είναι διαφορετική, την ίδια στιγμή η Αλβανία ανεμπόδιστα μετέχει σε μια αποστολή για την φύλαξη των ακτών των Τούρκων και Ελλήνων συμμάχων μας στο Αιγαίο», δήλωσε στην απάντησή της η Κοντέλι, όπως αναφέρει το tribune.gr.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ήδη έκρυθμη, με την αστάθεια που επικρατεί στα Σκόπια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.