Π.Ο.Υ: Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά για 12 βακτήρια - newskamatero

Breaking

Π.Ο.Υ: Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά για 12 βακτήρια


Νέα αντιβιοτικά θα πρέπει να παραχθούν επειγόντως για να καταπολεμηθούν 12 είδη βακτηρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), προειδοποιώντας παράλληλα πως η αντίσταση των ιών στα φάρμακα αυξάνεται.
Η λίστα «προτεραιότητας παθογενών» δόθηκε στην δημοσιότητα την Δευτέρα κατηγοριοποιεί 12 οικογένειες βακτηρίων που αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Η λίστα τονίζει ιδιαίτερα «γραμμο-αρνητικά βακτήρια» που είναι ανθεκτικά σε πολλαπλά αντιβιοτικά. Βακτήρια αυτού του είδους έχουν δημιουργήσει ικανότητες να βρίσκουν νέους τρόπους να ανθίστανται σε θεραπείες και περνούν μαζί με γενετικό υλικό που επιτρέπει σε άλλα βακτήρια επίσης να αντισταθούν.
Ο Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ έχει θέσει τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ανάγκη για νέα αντιβιοτικά.
Αυτές είναι η κρίσιμη, η υψηλή και η μεσαία προτεραιότητα.
Αυτά που αποτελούν την κρίσιμη προτεραιότητα συμπεριλαμβάνουν βακτήρια που αποτελούν ιδιαίτερη απειλή για νοσοκομεία, νοσοκόμες και ασθενής που εξαρτώνται από εξαεριστήρες και συλλέκτες αίματος.
Η υψηλή και μεσαία προτεραιότητα συμπεριλαμβάνουν βακτήρια που παρουσιάζουν αυξημένη αντίσταση και μπορούν να προκαλέσουν συνηθισμένες ασθένειες όπως η γονόρροια και τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από Σαλμονέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.